Яна Пушкар — довірена особа голови ДІАМ Семена Кривоноса

Шерше ля фам ДІАМ: Семен Кривонос робить ставку на вірних і красивих

Як відомо, в ДІАМ здебільшого працюють хостес, філологи та прихильники простих рішень і результатів. Про яскраву представницю відомства з її розширеними функціями стало відомо журналістам.

На початку роботи ДІАМ в одному із перших оголошених конкурсів перемогла Пушкар Яна Євгенівна. Вона зайняла непримітну посаду головного спеціаліста відділу взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації Департаменту організаційно-адміністративного забезпечення.

Читайте також:

Її персона привернула до себе увагу журналістів, коли з’ясувалося, що Семен Кривонос саме через Яну Пушкар контролює процеси прийняття в експлуатацію об’єктів. Причому в доволі креативній формі. Про це повідомили представники будівельної галузі, а також інсайдерські джерела, наближені до ДІАМ, на умовах анонімності.

«Яна Пушкар виступає посередником між бек-офісами ДІАМ, замовниками й інспекторами, жоден огляд об’єктів не відбувається до того, як із замовником не поспілкується Яна. 

Вона самостійно визначає день і час зустрічі,  про які майже вночі у переддень повідомляє інспектору в регіоні. Яна контролює, щоб інспектор не затримувався на будівництві та швидко їхав на роботу. Бо Яна вирішила, що година-півтори,  максимум дві – це достатній час, щоб перевірити відповідність об’єкта проєктній документації», — розповідає інсайдер.

Як з’ясувалося, спочатку вона опікувалася лише об’єктами в Києві, але тепер поширила свій вплив щонайменше на Харківську, Одеську та Херсонську області та на деякі інші регіони.

Останнім часом інспектори з-поміж геологів та геодезистів, що були прийняті на роботу без жодного досвіду роботи у будівельній сфері, почали розуміти, що Яна Пушкар насправді не допомагає, а навпаки, робить усе, щоб імовірно потрібні Семену Кривоносу об’єкти якнайшвидше були здані в експлуатацію. Коли сама, а коли через “ручних” реєстраторів, вона розказує, які порушення варто помічати, а на які варто заплющити очі. Наприклад, не помітити, що на останніх поверхах не встановлені вікна, відсутні огорожі сходових маршів тощо.

Далі – більше. Яна Пушкар почала зв’язуватися не з керівниками обласних управлінь, а безпосередньо з інспекторами, вмовляти слухати лише її, а не своє безпосереднє керівництво. Під час оглядів об’єктів контроль досяг небачених масштабів. Яна почала змушувати інспекторів надсилати власну геопозицію, щоб контролювати  їхнє пересування,  розповідає інсайдер.

На думку представників будівельної газузі, насправді усе це має на меті лише одне – обмежити час і не дати змогу інспекторам розібратись у стані об’єкту, перевірити навіть базові речі, які передбачені проєктом. Цього ніхто не приховує, Семен Кривонос сам стверджує, що 99% звернень замовників опрацьовуються інспекторами протягом 24 годин. Але він замовчує, що швидкість зумовлена не якістю, а тиском своєї вірної помічниці Яни Пушкар.

За інформацією у декларації, поданій до НАЗК, видно, що Яна, не працюючи ані дня, змогла купити за рік дві машини –  Audi Q5 та Nissan Qashqai. Лише за 2020 рік молоде подружжя Пушкар придбало третю  квартиру, заощадило готівкою 20 тисяч доларів.

Чоловік Яни Пушкар Роман задекларував більш як 700 тисяч гривень доходу, джерелом якого є… він сам. При цьому з середини 2020 року він ніде не працював, про що свідчать його резюме на сайтах працевлаштування. Ми перевірили: Роман Пушкар не є фізичною особою-підприємцем. І тому залишаються незрозумілими джерела статків родини.

Усе це дуже схоже на наміри легалізувати майбутні доходи від “доплат” Кривоноса в ДІАМ.

Згідно з резюме на сайті Work.ua, до червня 2020 року Роман Пушкар працював у Казахстані директором з операційної ефективності у АО “Соколовско-Сарбайское горно-обогатительное производственное объединение”. Жодних доходів у вигляді заробітної плати з цього підприємства у декларації Яни Пушкар не зазначено.

Важко зрозуміти, які мотиви були в чоловіка з привабливою заробітною платою в міжнародному холдингу  покинути роботу та жити завдяки доходу дружини, новоспеченої держслужбовиці з офіційним окладом  в одинадцять тисяч гривень. Отже, чоловік Яни Пушкар змусив нас підозрювати, що інформація, яку задекларувала його дружина, є недостовірною.

Цікаво, що з цього приводу скаже НАЗК?